Tips voor het leggen van houten vlonderplanken

Tips voor een houten vlonder leggen

Als terras in de tuin, op uw balkon, langs de vijver of onder de veranda. Een houten vlonder is een goed alternatief voor tegels. Een terras van houten vlonderplanken is minder zwaar en heeft een natuurlijke uitstraling. Wij geven graag onze tips voor het leggen van een houten vlonder.

Tip 1 Kies het juiste vlondersysteem om uw houten vlonder te leggen.

Nieuw voor de zomer van 2015 is het clip JuAn kliksysteem. Hiermee klikt u eenvoudig de vlonderplanken op de strips.

Bestel direct alle benodigde materialen voor het leggen van de vlonder online.

Tip 2 Kies vlonderplanken die passen bij uw tuin of terras

Wilt u praktisch en modern? Composiet vlonderplanken zijn dan onderhoudsvriendelijk en stijlvol. Voor een warme tuin kiest u hardhouten vlonderplanken, zoals Thermo Essen of Thermo Grenen. De Douglas vlonderplanken zijn bovenal mooi vergrijsd van kleur en heel populair.

Tip 3   Bereidt u goed voor en zorg voor instructies bij de hand

Bekijk de clip JuAn instructievideo en bekijk hoe je eenvoudig zelf een terras van vlonderplanken legt en zorg dat u de leginstructies bij de hand hebt. Print de leginstructies voor een houtvlonder en zorg voor het juiste gereedschap.

Tip 4   Bespaar tijd met het leggen van de houten vlonder

Afhankelijk van het type houten vlonder, vorm en de houtsoort kunt u tot 70% tijdswinst boeken tijdens de montage. Onze eigen hoveniers hebben dit al meerdere malen bewezen en dit maakt het werken met clip JuAn nog prettiger.

Tip 5   Voorkom werking van vlonderplanken

Gebruik de clip JuAn bevestiging van onderaf. De groeven aan de onderkant verminderen de werking van het hout met 40% en vervolgens vangt de veerkracht van de clip de verdere verwerking van het hout op. U hoeft niet langer meer te voorboren of uitlijnen van schroeven en planken. Geen ergernis meer bij uw houten vlonder.

Tip 6   Zorg voor ventilatie en voorkom schimmels en vochtaanslag van uw houten vlonder

De dikte van 5mm in de clip JuAn voorkomt contact tussen tegel en terras, dus een optimale ventilatie! Resultaat: schimmels etc. krijgen geen kans en het terras blijft langer in goede conditie.

Tip 7   Geen schroeven, geen splinters

Wilt u geen kans op splinters in uw voeten? Geen ongemak van lelijke schroeven in uw terras? Verstoor niet de natuurlijke structuur van uw houten vlonder en gebruik de handige clip JuAn clips aan de onderzijde. De clip JuAn is volledig onzichtbaar en er wordt niet in de terrasplanken geboord.

Tip 8   Een vlakke ondergrond

Stel snel en eenvoudig uw terras van 30mm tot 190mm. De terrasdrager corrigeert oneffenheden. In enkele minuten zijn de terrasdragers te Installeren en op hoogte te draaien. De eenvoudige montage en juiste hoogte zorgen voor optimale ventilatie tussen vlonder en grond.

Tip 9   Leg alle onderregels en werk stap voor stap de leginstructies van clip JuAn af

Tip 10 Werk uw vlonder of houten terras af met afwerklatten

Zo ziet een houten vlonder er van alle kanten strak en netjes uit. En natuurlijk… Veeg uw houten vlonder aan en zorg dat alle vlonderplanken schoon zijn. Zet meubels neer en geniet direct van een schitterend terras.

Het voordeel van een houten vlonder leggen met clip JuAn:

  • Bespaar tijd! Het gemak en de snelheid zijn weergaloos
  • Onzichtbare bevestiging. Er komen geen schroeven aan te pas
  • Niet boren of vrezen, dus geen splinters!
  • De vlonderplanken liggen direct strak en recht

 

Koop clip JuAn strips, onderregels en bijbehorende vlonderplanken voor uw buitenterras in onze webshop of in een bouwmarkt in de buurt. Vele particulieren (en hoveniers) hebben al een houten terras aangelegd met clip JuAn.

Bekijk onze terrassen van vlonderplanken in hout of composiet